• امروز : پنجشنبه, ۱۴ خرداد , ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 4 June - 2026
0

کشف بیش از ۱۳۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در کردستان؛ پیشگیری اولویت اصلی مبارزه با اعتیاد

  • کد خبر : 13241
  • ۱۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۴
کشف بیش از ۱۳۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در کردستان؛ پیشگیری اولویت اصلی مبارزه با اعتیاد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان از کشف و ضبط بیش از هزار و ۳۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان طی سال گذشته خبر داد و بر ضرورت تشدید قوانین مقابله با قاچاقچیان و توزیع‌کنندگان مواد مخدر تأکید کرد

علی محمدپناه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این میزان کشفیات حاصل تلاش شبانه‌روزی دستگاه‌های امنیتی و به‌ ویژه پلیس مبارزه با مواد مخدر در سطح استان بوده است.

وی با اشاره به لزوم بازنگری در قوانین مرتبط با جرائم مواد مخدر افزود: برای افزایش بازدارندگی، باید قوانین سختگیرانه‌تری در حوزه مقابله با توزیع‌کنندگان مواد مخدر تصویب و اجرا شود تا زمینه خرده‌فروشی و توزیع این مواد از بین برود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان ادامه داد: در همین راستا لایحه‌ای از سوی دولت برای اصلاح قوانین این حوزه به مجلس ارائه شده و در حال بررسی است و کمیته حقوقی و قضایی ستاد نیز پیگیر تشدید برخوردها با قاچاقچیان و سوداگران مرگ است.

محمدپناه پیشگیری را مهم‌ترین اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و گفت: برنامه‌های آموزشی و آگاه‌سازی در محیط‌های خانوادگی، محلات، مراکز آموزشی و محیط‌های کاری اجرا می‌شود تا آگاهی عمومی نسبت به آسیب‌ها و پیامدهای مصرف مواد مخدر افزایش یابد.

وی از برگزاری بیش از هزار و ۴۰۰ ساعت آموزش پیشگیری از اعتیاد در مدارس استان طی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ خبر داد و افزود: آموزش مهارت «نه گفتن» از مهدکودک تا مقاطع متوسطه در دستور کار قرار دارد و جشنواره نوجوان سالم نیز با همکاری آموزش و پرورش برای شناسایی ایده‌های نو در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی برگزار می‌شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان درباره وضعیت مصرف مواد مخدر در استان اظهار کرد: تریاک و مشتقات آن با ۳۵ درصد بیشترین سهم مصرف را در استان دارند و پس از آن شیشه با ۲۴ درصد، هروئین با ۲۱ درصد، حشیش با ۱۲ درصد و سایر مواد مخدر با هشت درصد قرار دارند.

محمدپناه شهرستان‌های سنندج، قروه، سقز، دهگلان و کامیاران را به ترتیب در صدر مناطق درگیر با معضل اعتیاد در استان معرفی کرد و گفت: با وجود همجواری کردستان با کشور عراق و قرار گرفتن در مسیر ورود برخی پیش‌سازها و مواد روانگردان، استان همچنان جزو پنج استان دارای وضعیت مطلوب‌تر کشور در زمینه شیوع مواد مخدر محسوب می‌شود.

وی همچنین به فعالیت مراکز درمان و بازتوانی معتادان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱۹۰ مرکز متادون‌درمانی در استان فعال است و برنامه‌های بازتوانی، اشتغال‌زایی و حمایت از افراد بهبود یافته نیز به صورت مستمر اجرا می‌شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان خاطرنشان کرد: برای افراد بهبودیافته تسهیلات اشتغال‌زایی و فرصت‌های شغلی فراهم شده و کارفرمایانی که در جذب این افراد همکاری کنند از مشوق‌هایی همچون پرداخت بخشی از حق بیمه و تسهیلات کم‌بهره برخوردار خواهند شد.

محمدپناه در پایان تأکید کرد: مقابله مؤثر با اعتیاد نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها، خانواده‌ها و نهادهای فرهنگی است و پیشگیری همچنان کم‌هزینه‌ترین و مؤثرترین راهکار در برابر این آسیب اجتماعی به شمار می‌رود.

لینک کوتاه : https://chalaknews.ir/?p=13241

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.