• امروز : یکشنبه, ۲ شهریور , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 24 August - 2025
7

اولین پیوند مغز استخوان در بیمارستان بعثت سنندج انجام شد

  • کد خبر : 7744
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸
اولین پیوند مغز استخوان در بیمارستان بعثت سنندج انجام شد
اولین پیوند مغز استخوان آلوژن در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی بعثت سنندج بر روی کودک ۱۰ ساله بانه‌ای با موفقیت انجام شد.

به گزارش پایگاه خبری چالاک نیوز ، پیوند مغز استخوان عمل پزشکی است که برای جایگزینی مغز استخوان آسیب‌دیده یا از بین رفته انجام می‌شود.

مغز استخوان ممکن است بر اثر بیماری، عفونت یا شیمی‌درمانی دچار آسیب شود.

مغز استخوان حاوی سلول‌هایی به نام سلول بنیادی است که وظیفه ساخت اواع سلول‌های خونی را بر عهده دارند و این روش شامل پیوند سلول‌های بنیادی خون است.

این سلول‌ها به مغز استخوان رفته و در این ناحیه سلول خونی جدید تولید می‌کنند و باعث رشد مغز استخوان جدید می‌شوند.

پیوند مغز استخوان به چند شیوه انجام می گیرد که یکی از انواع آن، پیوند مغز استخوان آلوژنیک (پیوند مغز استخوان از خواهر و برادر) است؛ در این نوع اهداکننده دارای ژنتیک مشابه با بیمار بوده و سلول‌های بنیادی یا مغز استخوان از اهداکننده‌ای که از نظر ژنتیکی با بیمار مطابقت دارد، گرفته می‌شود و اهداکننده معمولا خواهر یا برادر بیمار است.

کاری که سهند ۱۷ ساله برای برادر کوچکش سامیار ۱۰ ساله انجام داد.

پله های طبقه اول را طی می کنم، نوار سبز، بخش پیوند مغز استخوان را به مراجعه کنندگان نشان می دهد به درب ورودی بخش می رسم، کنار درب ورودی، نام رویا فروزش به چشم می خورد، بنیاد خیریه ای که این بخش را راه اندازی کرد و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ آن را افتتاح کرد.

وارد که می شوم، کودکی با ماسک طوسی رنگ و چشمانی درشت، با خوشحالی در بخش این سو و آن سو می رود، منتظرم تا بیمار را نشانم دهند، پرستار به همان کودک اشاره می کند.

لینک کوتاه : https://chalaknews.ir/?p=7744

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.