به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی چالاک نیوز، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: بیش از ۶۰ هزار تن توت فرنگی در کردستان تولید شده است.
زاهد حاجی میرزایی با اشاره به حجم تولید توت فرنگی در استان بیان کرد: در استان کردستان ۶۰ هزار تن توت فرنگی تولید شد که این مقدار بیش از ۷۰ درصد میانگین تولید در کشور است.
وی گفت: شرایط آب و هوایی، آب سالم و با منبع چشمه، فرهنگ صحیح استفاده حداقلی و در زمان مناسب از نهادهها سبب شده است که توت فرنگی کردستان دارای طعم و مزه بسیار مناسب باشد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان کردستان افزود: از سال ۱۳۴۶ که کشت و کار توت فرنگی در قطعات کوچک در استان مرسوم و توسعه یافته است اقداماتی مانند معرفی ارقام جدید و اصلاح شده، تغییر در سیستم کشت، تحویل و نصب دستگاههای پر کولینگ، آموزش شیوههای جدید داشت، تغییر در بسته بندی و نحوه عرضه برای تقویت این محصول در کردستان انجام شده است.
زاهد حاجی میرزایی گفت: عملکرد ۲۵ الی ۳۰ تن در هکتار برداشت توت فرنگی باعث شده تا این محصول کشاورزی استان نیاز بیش از ۷۰ درصد توت فرنگی را تأمین کند.
وی گفت: هم اکنون در استان ارقام هیبریدی با عملکرد بالا در دست تولید است که از نظر طعم و مزه مشابه همان رقم قبلی است.
بخش عمدهای از توت فرنگی کردستان مربوط به شهرستان سنندج با ۶۳ درصد سطح زیرکشت و ۵۵ درصد از کل تولید استان است و شهرستانهای کامیاران، مریوان و سروآباد هم به ترتیب در جایگاههای بعدی تولید این محصول قرار دارند.